Viktiga nyheter för dig som ska åka till USA

  Registrering i ESTA ska göras senast 72 timmar före avresa
Resenärer som är medborgare i de länder, som omfattas av det amerikanska Visa Waiver-programmet och som planerar att resa till USA, måste senast 72 timmar före avresan ansöka om inresetillstånd via ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Hittills har ansökan i ESTA varit frivillig.

Från och med den 12 januari 2009 är ansökningsförfarandet obligatoriskt.
Det finns all anledning att resenärer, som avser att resa till USA ett flertal gånger under den kommande tvåårsperioden, att registrera sig redan nu. Erhållna tillstånd att resa in i USA gäller under en tvåårsperiod, dock längst till dess passets giltighet går ut.

Använd endast den officiella ESTA-sajten
Vi rekommenderar att man bara använder sig av den enda officiella websajten som är: https://esta.cbp.dhs.gov/. Det finns andra hemisdor som erbjuder ESTA-registrering, men dessa tar ut en avgift.

I-94W-formuläret
Passagerare som har fått inresetillstånd via ESTA, måste även i fortsättningen, åtminstone tills vidare, fylla i det gröna I-94W-formuläret och presentera det för den amerikanska passpolisen (US immigration). Den som inte fyllt i formuläret riskerar att bli förpassad till slutet av kön.

APIS
ESTA ersätter inte APIS, dvs. de uppgifter som ska lämnas till flygbolaget före avresa.

Avslagen ansökan
Den som inte får sin ansökan godkänd kan i stället ansöka om visum för inresa till USA. Tänk på att det kan ta lång tid att erhålla sådant visum, något som man bör ta hänsyn till vid bokning av flygbiljetter till eller via USA.

Länder som omfattas av US Visa Waiver Program (VWP)
Utöver Andorra, Australien, Belgien. Brunei, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Island, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Portugal, San Marino, Schweiz, Singapore, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike ingår sedan den 17 november följande sju länder i VWP: Estland, Lettland, Litauen, Slovakien, Sydkorea, Tjeckien, Ungern.
Medborgarna i de nytillkomna sju länderna kommer att beviljas inresa, endast om de har en i förväg godkänd ESTA-ansökan och ett pass med ett elektroniskt chip. För medborgare i de tidigare 27 VWP-länderna accepteras fortfarande maskinläsbara pass (utan chip).+46-8-559 244 54 info@golfresor.com Copyright © American Golf Tours